محل تبلیغات شما

به طور کلی سیستم تغذیه طیور یا دانخوری در سالنها شامل دو دسته کلی می باشند. این تجهیزات یا دستی هستند و یا اتوماتیک که در این مطلب شما بازدیدکنندگان و دنبال کنندگان عزیز سایت بازار بزرگ کشاورزی را با ویژگیهای هر یک از این سیستمها آشنا خواهیم نمود.
حتما می دانید که این روزها ، قیمت خوراک طیور و نهاده های مصرفی در مرغداری ها یکی از معضلات مرغدارها شده و هزینه های بسیار زیادی صرف این موضوع میگردد. در واقع بخش زیادی از هزینه های تولید در صنعت طیور مربوط به خوراک طیور می باشد بنابراین یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب دانخوری و تجهیز سالن مرغداری پایین بودن میزان اتلاف خوراک در این سیستم باشد. بنابراین این سیستم باید به راحتی قابل شستشو بوده و ساختار فیزیکی ان به گونه ای باشد که پرنده به راحتی بتواند از آن استفاده نماید . موضوع سهولت در پر کردن دانخوری و تعویض آن در صورت استهلاک و خرابی نیز از دیگر فاکتورهای قابل توجه در انتخاب می باشد.
ظرف غذای طیور در سنین مختلف متفاوت می باشد به طوری که در هفته اول ، جوجه ها توسط دانخوری اولیه تغذیه می شوند که سینی هایی بزرگ با عمق چهار سانتیمتر می باشد . این سینی ها طوری طراحی شده که جوجه به داخل آن برود و تغذیه نماید . معمولا این سینی ها از جنس پلاستیک و قابل شستشو می باشند. بعد از هفته اول، جوجه ها تا پایان دوره پرورش از دانخوری های ثانویه استفاده می نمایند که انواع این سیستمها در سالنهای مرغداری شامل نوع دستی و اتوماتیک می باشد و در زیر به مرور هر یک خواهیم پرداخت.
ساختار سیستم دانخوری های دستی و انواع آن
این سیستمها همانطور که از نامش پیداست،به صورت دستی پر می شوند و به طور معمول از جنس اهن سفید و یا ورقهای اهن گالوانیزه ساخته می شوند . از نظر ظاهری ، شبیه ناودان بوده و طول آن به یک متر و یا بیشتر می رسد که عرض و عمق این سیستمها بسته به سن پرنده می تواند متفاوت باشد اما معمولا برای مرغها از عرض و ارتفاع 20 سانتیمتری و برای جوجه ها از عرض و ارتفاع ده سانتیمتری استفاده می شود. ناگفته نماند که پایه این نوع دانخوری قابل تنظیم بوده و بسته به سن پرنده، ارتفاع آن نسبت به زمین کم و یا زیاد می شود. ارتفاع این سیستم باید به گونه ای تنظیم شود که لبه ان همسطح پشت پرنده باشد که امکان ورود پرنده به داخل ظرف نباشد.این سیستم ساختاری بسیار ساده دارد که به راحتی قابل ساخت و استفاده می باشد .
نوع دیگری از دانخوری دستی به شکل مدور و استوانه ای شکل می باشند . در این سیستم یک مخزن استوانه ای شکل و یک بشقاب وجود دارد که میزان دانه ورودی به داخل این مخزن قابل تنظیم می باشد . این نوع دانخوریها یا از جنس پلاستیک و یا آهن گالوانیزه ساخته میشوند . از آنجا که مخازن این سیستم نسبتا بزرگ است نیازی به پر کردن هر روزه نیست و از نظر کار نیروی انسانی مقرون به صرفه و مناسب می باشد . همچنین این نوع دانخوری دستی ، توسط طناب از سقف آویزان می باشد و علاوه بر اینکه قابلیت تنظیم ارتفاع دارد، به پایه نیازی ندارد و امکان ریختن دانه از داخل مخزن خیلی کم می باشد و نسبت به نوع ناودانی فضای نسبتا کمتری را اشغال می نماید.
ساختار سیستم دانخوری های اتوماتیک و انواع آن
این سیستم نسبت به نوع دستی ، ساختار فنی تر و پیچیده تری دارد . بنابراین برای حذف نیروی انسانی و کاهش هزینه های کارگر ، در مرغداری های پیشرفته عموما از این سیستم استفاده می شود.این نوع دانخوری هم انواع مختلفی دارد که به انها اشاره خواهیم کرد:
یکی از انواع دانخوری اتوماتیک موسوم به زنجیری می باشد که میتواند هم در داخل و هم در خارج لانه پرنده قرار گیرد. پر کردن مخازن آنها هم میتواند دستی انجام شود و هم میتواند توسط لوله های مرتبط با مخزن اصلی خوراک در خارج از سالن پرورش، مرتبا پر شود.
موتور این مخزنها به صورت اتوماتیک در ساعات مشخصی غذا را از منبع اصلی و توسط یک نوار نقاله ، به کانالهای سیستم رسانده و مخازن را پر می نماید. میزان این ورودی قابل تنظیم بوده و طبیعتا ارتفاع دانخوری نیز توسط یک پایه قابل تنظیم برای پرنده در سنین مختلف می باشد.
شاید مهمترین ایرادی که بتوان به این سیستم گرفت ، عدم یکنواختی در توزیع غذا می باشد . به طوریکه پرنده ها در نزدیکی منبع توزیع نسبت به پرنده های دورتر از این مخزن از میزان غذای بیشتر و با کیفیت بالاتری تغذیه خواهند شد. اگر چه امروزه سعی شده است که با طراحی سیستمهایی در این پروسه ، این توزیع یکنواخت تر صورت بگیرد تا پرنده ها به طور یکنواخت تغذیه شوند.
نوع دیگری از دانخوری اتوماتیک هم بشقابی می باشد. در واقع این نوع از معروف ترین و رایج ترین انواع می باشد. در این سیستم یک لوله در سر تا سر سالن وجود دارد که با فواصل مشخص و یکنواختی ، شکافهایی در ان قرار دارد. بشقابها که میتواند به شکلهای مختلفی باشد به این شکافها متصل است. با روشن شدن سیستم ، دانها توسط یک فنر به داخل لوله هدایت می شوند و پس از پر شدن بشقابها ، سیستم قطع می شود. میزان دان ورودی به بشقابها کاملا قابل تنظیم می باشد بنابراین برای استفاده از این سیستم فقط کافیست مخزن اصلی پر شده و سیستم روشن شود . این نوع سیستم نیز از سقف آویزان بوده و قابلیت تنظیم ارتفاع بسته به سن و جثه پرنده را دارا می باشد.

معرفی سمپاش اتومایزر باغی

اطلاعاتی درباره تجهیزات گلخانه هوشمند

اطلاعاتی مفید درباره نایلون گلخانه

سیستم ,دانخوری ,، ,نوع ,های ,پرنده ,می باشد ,این سیستم ,این نوع ,و یا ,قابل تنظیم ,قابلیت تنظیم ارتفاع ,ساختار سیستم دانخوری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود تحقیق، پروژه و مقاله وبلاگ نمایندگی میرداماد ویژگی های ظاهری نژاد آریایی toidulglugcons موقوفه سرای خان کهنه (بازارطلافروشان یزد) آموزش فیزیک در کلیه مقاطع عاشقانه ها :. خورشید موعود .: Haraylarım اساتید رزمی